Connectivity problems (again)

In this forum you can write about anything that does not fit in other forums.
This includes generic Oric talkings and things that are totaly unrelated but want to share with people here :)
Post Reply
User avatar
Dbug
Site Admin
Posts: 3331
Joined: Fri Jan 06, 2006 10:00 pm
Location: Oslo, Norway
Contact:

Connectivity problems (again)

Post by Dbug »

Yesterday around 19:58 the main fiber line failed - it is still gone -.
Generally these issues only last for a couple hour max, but this time it did not, so we enabled the PLAN B, which is to use the second router (cable modem) as a fail over.

It seems to be working, but there are two issues:
- Instead of 250/250, we are down to about 10/1, so speed is not awesome
- I cannot access the website from home (typed this on a mobile phone)

User avatar
Symoon
Archivist
Posts: 1872
Joined: Sat Jan 14, 2006 12:44 am
Location: Paris, France
Contact:

Re: Connectivity problems (again)

Post by Symoon »

Thanks for being on the bridge to keep the forum up Dbug!

User avatar
maximus
Flying Officer
Posts: 203
Joined: Thu Feb 23, 2006 7:45 pm
Location: Nimes, France

Re: Connectivity problems (again)

Post by maximus »

Ouf, good news :D

User avatar
coco.oric
Squad Leader
Posts: 548
Joined: Tue Aug 11, 2009 9:50 am
Location: North of France
Contact:

Re: Connectivity problems (again)

Post by coco.oric »

Ouf, DF escape from the black hole
coco.oric as DidierV, CEO Member
Historic owner of Oric, Apple II, Atari ST, Amiga

User avatar
iss
Wing Commander
Posts: 1059
Joined: Sat Apr 03, 2010 5:43 pm
Location: Bulgaria
Contact:

Re: Connectivity problems (again)

Post by iss »

Hello, Dbug!
Last 3-4 days (or maybe more) I have many times troubles to connect the site.
Does anybody else observed lags and dropouts? I hope it's something temporary and not serious.

User avatar
mikeb
Flying Officer
Posts: 216
Joined: Wed Sep 05, 2018 8:03 pm
Location: West Midlands, UK
Contact:

Re: Connectivity problems (again)

Post by mikeb »

iss wrote:
Sun Oct 27, 2019 5:19 pm
Hello, Dbug!
Last 3-4 days (or maybe more) I have many times troubles to connect the site.
Does anybody else observed lags and dropouts? I hope it's something temporary and not serious.
Not just you, it's been flaky the past couple of days for me too.

1) Wading through treacle navigating the site

2) Pages
rendering
without
style
sheets
so
it's
all
down
the
left ...

3) Complete disappearance:- :-

ERROR
The requested URL could not be retrieved

While trying to retrieve the URL: http://forum.defence-force.org/index.php

The following error was encountered:

Connection to 37.191.243.240 Failed

The system returned:

(110) Connection timed out

The remote host or network may be down. Please try the request again.
Last edited by mikeb on Sun Oct 27, 2019 6:21 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Symoon
Archivist
Posts: 1872
Joined: Sat Jan 14, 2006 12:44 am
Location: Paris, France
Contact:

Re: Connectivity problems (again)

Post by Symoon »

Same here, I'd say for about one week, but not constantly. A few timeouts from time to time.
I've had trouble with my provider so wasn't sure if it was just me.

User avatar
Dbug
Site Admin
Posts: 3331
Joined: Fri Jan 06, 2006 10:00 pm
Location: Oslo, Norway
Contact:

Re: Connectivity problems (again)

Post by Dbug »

Only seeing that now... late on Sunday :-/
From what I saw things are ok on the ISP side (https://www.lynet.no/status) and the router is not signaling any issue either, guess I'll try to reboot the router and the server.

Next time you notice problems, could you please immediately post some message, either on the forum if you can access it, or on Facebook or Twitter if you can't access the site at all:
- https://www.facebook.com/DefenceForceOrg/
- https://twitter.com/DefenceForceOrg

User avatar
Dbug
Site Admin
Posts: 3331
Joined: Fri Jan 06, 2006 10:00 pm
Location: Oslo, Norway
Contact:

Re: Connectivity problems (again)

Post by Dbug »

The router has been restarted (and updated while I was at it).
Could you check if you see any change in the connection issues?

User avatar
Chema
Game master
Posts: 2656
Joined: Tue Jan 17, 2006 10:55 am
Location: Gijón, SPAIN
Contact:

Re: Connectivity problems (again)

Post by Chema »

I experienced a few strange things lately (large loading time, connecting errors, ...) but rarely, so I always thought it was on my side of the connection.

Again, thanks Dbug for your efforts keeping this forum up and running. You know how grateful we are and how important it is for the Oric community.

User avatar
coco.oric
Squad Leader
Posts: 548
Joined: Tue Aug 11, 2009 9:50 am
Location: North of France
Contact:

Re: Connectivity problems (again)

Post by coco.oric »

Hello dbug ...
I hadn't seen some troubles before your router work but this morning, i've encountered some difficulties and long time to load pages
coco.oric as DidierV, CEO Member
Historic owner of Oric, Apple II, Atari ST, Amiga

User avatar
Dbug
Site Admin
Posts: 3331
Joined: Fri Jan 06, 2006 10:00 pm
Location: Oslo, Norway
Contact:

Re: Connectivity problems (again)

Post by Dbug »

Ok, I rebooted the server, guess 142 days up time was not too bad.
Hopefully that will help, if not, I will have to dig in more details...

User avatar
mikeb
Flying Officer
Posts: 216
Joined: Wed Sep 05, 2018 8:03 pm
Location: West Midlands, UK
Contact:

Re: Connectivity problems (again)

Post by mikeb »

Not wanting to speak to soon, but all seems flying along tonight, so thanks for kicking things :)

User avatar
Symoon
Archivist
Posts: 1872
Joined: Sat Jan 14, 2006 12:44 am
Location: Paris, France
Contact:

Re: Connectivity problems (again)

Post by Symoon »

Same here, so far so good. Thanks!

User avatar
Dbug
Site Admin
Posts: 3331
Joined: Fri Jan 06, 2006 10:00 pm
Location: Oslo, Norway
Contact:

Re: Connectivity problems (again)

Post by Dbug »

Crossing fingers then :)

Post Reply