Connectivity problems (again)

In this forum you can write about anything that does not fit in other forums.
This includes generic Oric talkings and things that are totaly unrelated but want to share with people here :)
User avatar
Dbug
Site Admin
Posts: 3052
Joined: Fri Jan 06, 2006 10:00 pm
Location: Oslo, Norway
Contact:

Re: Connectivity problems (again)

Post by Dbug » Fri Nov 08, 2019 4:40 pm

I'll try to see tomorrow if I can get the .htaccess hack done tomorrow.

User avatar
Symoon
Archivist
Posts: 1755
Joined: Sat Jan 14, 2006 12:44 am
Location: Paris, France
Contact:

Re: Connectivity problems (again)

Post by Symoon » Fri Nov 08, 2019 7:13 pm

Thanks for your efforts!
Hope it will be efficient without having to spend hours on it.

User avatar
Dbug
Site Admin
Posts: 3052
Joined: Fri Jan 06, 2006 10:00 pm
Location: Oslo, Norway
Contact:

Re: Connectivity problems (again)

Post by Dbug » Sat Nov 09, 2019 10:47 am

I'm currently poking at the server, if you can't access, just look on my Twitter updates:

User avatar
Dbug
Site Admin
Posts: 3052
Joined: Fri Jan 06, 2006 10:00 pm
Location: Oslo, Norway
Contact:

Re: Connectivity problems (again)

Post by Dbug » Sat Nov 09, 2019 12:29 pm

I added the htaccess, now the question are:
- Can any of you still access the server
- Does that has any impact on the performance

User avatar
Symoon
Archivist
Posts: 1755
Joined: Sat Jan 14, 2006 12:44 am
Location: Paris, France
Contact:

Re: Connectivity problems (again)

Post by Symoon » Sat Nov 09, 2019 12:35 pm

No problem for the forum access here.
Saw users drop from permanent 200-300, to 22.
Time will tell but I do hope we have no more timeouts. Well done so far ;)

User avatar
Dbug
Site Admin
Posts: 3052
Joined: Fri Jan 06, 2006 10:00 pm
Location: Oslo, Norway
Contact:

Re: Connectivity problems (again)

Post by Dbug » Sat Nov 09, 2019 12:55 pm

WHO IS ONLINE
In total there are 32 users online :: 1 registered, 2 hidden and 29 guests (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 319 on 08 Nov 2019 10:48 pm
Indeed, 319 users yesterday...

User avatar
Chema
Game master
Posts: 2510
Joined: Tue Jan 17, 2006 10:55 am
Location: Gijón, SPAIN
Contact:

Re: Connectivity problems (again)

Post by Chema » Sat Nov 09, 2019 2:45 pm

Only 2 guests currently, and the forum works like a charm :)

Maybe the thing is that 'defence force' is quite an attractive name for some ;)

User avatar
Symoon
Archivist
Posts: 1755
Joined: Sat Jan 14, 2006 12:44 am
Location: Paris, France
Contact:

Re: Connectivity problems (again)

Post by Symoon » Sat Nov 09, 2019 4:22 pm

Ouch, got timeouts again when posting my Sea Battle hi-score :( .
1st when trying to submit the message
2nd when writing it again, I tried to attach the picture
3rd attempt was OK but took a while, I thought I'd have another timeout.

Around 4:20 pm (French time)
Maybe because the image server hasn't benefited from the new heavy-traffic protection?

User avatar
Dbug
Site Admin
Posts: 3052
Joined: Fri Jan 06, 2006 10:00 pm
Location: Oslo, Norway
Contact:

Re: Connectivity problems (again)

Post by Dbug » Sat Nov 09, 2019 6:28 pm

I'm going to check tomorrow, it's easier to get some base line by comparing traffic from one day to another, but yeah... *sigh*

User avatar
Dbug
Site Admin
Posts: 3052
Joined: Fri Jan 06, 2006 10:00 pm
Location: Oslo, Norway
Contact:

Re: Connectivity problems (again)

Post by Dbug » Sun Nov 10, 2019 10:47 am

Going to update to the very latest version of phpbb, expect downtime...

User avatar
Dbug
Site Admin
Posts: 3052
Joined: Fri Jan 06, 2006 10:00 pm
Location: Oslo, Norway
Contact:

Re: Connectivity problems (again)

Post by Dbug » Sun Nov 10, 2019 11:30 am

Of course after upgrading to the latest version the forum started immediately with an ERROR 500.
Looking at the logs it appears that the "phpBB Media Embed PlugIn" was causing errors, so I disabled it.
Installed version is 1.0.1 it looks like there's a new 1.1.1 version, going to give a shot...

User avatar
Chema
Game master
Posts: 2510
Joined: Tue Jan 17, 2006 10:55 am
Location: Gijón, SPAIN
Contact:

Re: Connectivity problems (again)

Post by Chema » Sun Nov 10, 2019 1:25 pm

Several forums I usually visit are experiencing the same issues. Massive connections from China ISPs, mostly from Android OS.

Not sure what countermeasures they implemented, but in at least two I had to deactivate the data saving option of my mobile Chrome to be able to log in.

They mostly banned IPs, or that is what they said.

User avatar
Dbug
Site Admin
Posts: 3052
Joined: Fri Jan 06, 2006 10:00 pm
Location: Oslo, Norway
Contact:

Re: Connectivity problems (again)

Post by Dbug » Sun Nov 10, 2019 2:11 pm

data saving option?

User avatar
Chema
Game master
Posts: 2510
Joined: Tue Jan 17, 2006 10:55 am
Location: Gijón, SPAIN
Contact:

Re: Connectivity problems (again)

Post by Chema » Sun Nov 10, 2019 3:04 pm

Not sure how to translate it.. it is an option of the mobile version of Chrome to save data when loading pages... it is in the config.

In any case, I have been told that there is some info about how to deal with this chinese crawlers here https://www.johnlarge.co.uk/blocking-ag ... pers-bots/

Edit: sorry, just noticed this link is the same that was previously posted.

Post Reply